Sommerhusejernes Landsforening afholder konferencen

Sommerhusområder og fremtiden

Mandag d 22. september 2025 kl. 9:30 – 17:30 <—  Kryds af i kalenderen nu

Huset / Byggecentrum i Middelfart

Minister, borgmestre, universitet, planlæggere, organisationer, udlejere og grundejerforeninger mødes om sommerhusområdernes udvikling

Hvad er ændret i Planloven?
Hvordan tænker vi bæredygtighed ind?
Sommerhuse eller natur, er det et spørgsmål?
Nye sommerhuse i landdistrikter eller på kysten?
000 sommerhuse i Danmark, er der plads til flere?
Skal vi bygge sommerhuse i (vand)truede områder?
Er 60.000 sommerhuse truet af oversvømmelse?
Hvordan tænkes turisme ind i anvendelsen?
Skal vi rykke ned eller bygge om?
Hvad efterspørger lejerne?

AI genereret billede

Via dialog, vidensdeling, networking og samarbejde mellem ejere, lejere, interesseorganisationer, fagfolk, politikere, forskere og udviklere kan vi anvende og videreudvikle de danske kystområder i balance med naturen. 

Vi arbejder for at samle medlemmer, politikere og planlæggere med både interessante indlæg og god tid til spørgsmål og debat.

Her er eksempel på temaer vi tager op:

Hvad bygger vi?  Hvordan bygger vi?  CO2 og bæredygtigt?
Mange af landets kommuner har nu en arkitekturpolitik, og staten en National Arkitekturpolitik. Arkitektur handler her ikke kun om udseende og indplacering af byggeri i landskabet, men også om materialer og bæredygtighed. Grøn omstilling og reduktion af CO2 gælder også i sommerhusområdet

Hvordan skal sommerhusområderne udvikle sig?
I forlængelse af regeringens Landdistriktsudspil kom ultimo 2024 ændringer i planloven.  Aftalen indebærer bl.a. 2.500 nye sommerhuse udover de 6.000 ubebyggede grunde. Ifølge minister Morten Dahlin vil placeringen af disse sommerhuse blive nøje overvejet for at sikre, at det bidrager til lokal vækst og udvikling. Dahlin understregede, at sommerhusgæsterne kan spille en vigtig rolle i at holde liv i den lokale købmand og de lokale håndværkere. Er der plads til flere sommerhuse? Hvor skal de ligge? Kan sommerhus og natur forenes?

Kan vi håndtere klima og kystsikring?
Vand udefra, nedefra, ovenfra og bagfra er pga udviklingen i klimaet et hyppigere problem i fremtiden. Kan vi fortsat bo eller bygge ved kysten, og kan vi forsikre vore huse i lav kote ved kysten?  Vi kan dræne, bygge diger, lave vandreservoirs og sandfodre, – men hvordan, hvornår og hvem skal betale?

Reservér 22. september i kalenderen allerede nu.

Tag en drøftelse allerede nu i din bestyrelse.

Hele bestyrelsen er velkommen.

Hent For annonce / Løbeseddel her. 

og del gerne med andre!