Formand Tommy Glindvad og SLFs formand Sten Scheller i samtale

Besøg hos Sommerhus- og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand.

Landsforeningen holder af at komme rundt i landet og netværke og høre, hvad medlemsforeningerne har gang i. I september besøgte vi Sommerhus- og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand. Formand Tommy Glindvad fortalte om deres store afvandingsprojekt, der skal sikre, at der ikke igen står 20 cm vand på grundene.

Baggrunden for vores besøg hos grundejerforeningen i Grenaa var nemlig, at de på deres seneste Generalforsamlingen vedtog at gå videre med et større Klimasikringsprojekt.

På Generalforsamlingen var der rigtig mange, der var mødt op. Interessen var stor for at høre om bestyrelsens foreslåede Klimasikringsprojekt “Grundvands- og skybrudsforanstaltninger ved Grenaa Strand”.

Projektet blev præsenteret af Anja Trælle fra Rambøll. Der var mange spørgsmål til projektet, både omkring det tekniske og det økonomiske. Det blev vedtaget med et overvældende flertal, at bestyrelsen arbejder videre med det foreslåede klimaprojekt – inklusive den medfølgende kontingentstigning.

Gennemgangen ved foreningens formand Tommy Glindvad af projektet, gav en god baggrund for forståelsen af de mange facetter og problemstillinger, der er i forbindelse med etableringen klimasikringsprojektet.

Projektet har en udgiftsramme på omkring 4.5 millioner kroner. Alene Rambøll har brugt 300.000 kr. til undersøgelser og boreprøver for at kunne klarlægge omfanget af overflade- og grundvand.

SLF har planer om at invitere Tommy Glindvad og Anja Trælle fra Rambøll med som foredragsholdere på næste Generalforsamling lørdag d. 15. marts 2025.

Klimasikring er et af tidens meget vigtige emner, og SLF forventer, at projektet i Grenaa vil kunne blive modelskabende for andre grundejerforeninger, der har problemer med grund og overfladevand.

Området er eksempel på, at det ikke kun er de første rækker huse, der oversvømmes. Faktisk er det slet ikke første række, men huse op til hundrede meter fra kysten, har stået i vand. Men nu er foreningen langt med er projektforslag, der via grøfter langs vejene kan løse problemet.

Sommerhus- og Vedligeholdelsesforeningen har gjort et kæmpe arbejde sammen med kommunen og et rådgivende ingeniørfirma, og står tilsyneladende med en løsning, der både er opbakning til og som kan betales.

Offentliggjort den 3. oktober 2024.